Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Biedronka będzie restauracją z jedzeniem na wynos?

oprac. (d-ka)
Szymon Starnawski
Będziemy mieć coraz więcej produktów świeżych i dań gotowych, stając się w większym stopniu taką "restauracją z jedzeniem na wynos". Obecnie 40 procent sprzedaży Biedronki to produkty świeże, a chcemy podnieść ten wskaźnik do 70 procent. Będziemy się rozwijać w tempie 100-150 sklepów rocznie - mówi w wywiadzie z Business Insider Polska, na który powołuje się portal dlahandlu.pl, Pedro Soares Dos Santos.

Jak mówi dalej Pedro Soares Dos Santos, zakaz handlu w niedziele ma swoje dobre i złe strony.

Zobacz także: Co to były za imprezy! Zobaczcie zdjęcia z Metro Club

Zobaczcie fotorelację z imprez, które zorganizowano 15 i 16 grudnia w Metro Club w Bydgoszczy. 



Flesz - Smog skraca nam życie. Jesteśmy jak palacze!

Co to były za imprezy! Zobaczcie zdjęcia z Metro Club w Bydgoszczy

- Zła jest taka, że konsumenci w Polsce tracą szansę, by kupować lepiej i mądrzej. Wiele osób straciło taką szansę. Z naszego punktu widzenia to oczywiście komplikuje sprawę, bo żeby utrzymać naszą produktywność, musimy włożyć w to więcej wysiłku. Ale muszę przyznać, że jestem zaskoczony, jak sprawnie udało nam się zareagować na zmiany w prawie. Choć oczywiście powoduje to większy stres, bo konsumenci mają mniej czasu na zakupy – zdradza prezes Jeronimo Martins w rozmowie z Business Insider Polska.

Tłumaczy, że Biedronka jest w stanie odrobić 70 procent obrotów utraconych w niedziele. - Tracimy pozostałe 30 procent - dodał.

Lidl i polscy dostawcy. "Zaufaniu towarzysz wysoka jakość".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto