Hotelarze, restauratorzy, profesjonaliści z cateringu – przedstawiciele tzw. branży HoReCa spotykają się w Bydgoszczy podczas Targów Gastro-Hotel, które odbywają się w obiektach Zawiszy w dniach 26-28 października. Impreza to także pokazy, szkolenia i konkursy – atrakcji dla odwiedzających nie zabraknie.

Zdaniem dietetyków śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Jego prawidłowe skomponowanie zapewnia organizmowi odpowiednią dawkę energii i substancji odżywczych na cały dzień. Jak powinno wyglądać śniadanie mistrzów, które umożliwi wskoczenia na najwyższy poziom naszych możliwości i pokonanie najwyżej zawieszonych przeszkód czekających nas każdego dnia? Na to pytanie pomoże odpowiedzieć finalista mistrzostw świata w skoku o tyczce:

Paweł Wojciechowski - mistrz świata wziął udział w pokazie kulinarnym inaugurującym targi Gastro-Hotel ( OBIEKTY ZAWISZY, ul. GDAŃSKA 163,
26.10.2011 o godzinie 10:00).

Gastro-Hotel to impreza, która odbywa się każdego roku w pięciu miastach Polski, w tym roku po raz pierwszy gości nad Brdą. Patronat honorowy nad przedsięwzięciem objął prezydent Rafał Bruski.

Prezentacje sprzętu dla gastronomii, wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoriów dla gastronomii, wyposażenia sal restauracyjnych, odzieży gastronomicznej, produktów i półproduktów dla gastronomii, cukiernictwa, lodziarstwa i piekarstwa – to tylko niektóre punkty programu imprezy. To również wymiana doświadczeń, okazja do nawiązania kontaktów i kompendium wiedzy o trendach w tej dynamicznie rozwijającej się branży.

Organizatorzy wraz ze Stowarzyszeniem Kucharzy Kujaw i Pomorza zaplanowali także dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku w ramach „Kuchni Mistrzów”. Na targach będzie działać Akademia Carvingu, czyli sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach.

O zwyczajach i historii kuchni zbójnickiej opowie Beskidzki Klub Kulinarny. Miłośnicy sztuki barmańskiej zobaczą pokazy speed-baru, a dla hotelarzy i gastronomów przygotowana została oferta szkoleń.

Targi odbywają się w obiektach Zawiszy, w dniach 26-28 października (środa-czwartek w godz. 10.00-17.00 i w piątek 10.00-15.00).

Szczegóły i program: www.gastro-hotel.pl


Wiadomości

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!