Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy wielkanocne: jajka faszerowane

Marta Czarnecka
Marta Czarnecka
Zajmują honorowe miejsce wśród wielkanocnych potraw. Występują niemal pod każdą postacią. Im więcej jaj w jadłospisie, tym większy dobrobyt po świętach!
Składniki:

  • 5 jaj
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • ketchup do ozdoby
Wykonanie:

Jaja ugotować na twardo i obrać ze skorupki. Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na roztopionym maśle.

Ugotowane jaja przekroić na połówki i wydrążyć z nich żółtka. Podsmażone pieczarki mieszać z żółtkami, majonezem, natką pietruszki, doprawić.

Farsz nakładać na wgłębienia jajek. Można udekorować majonezem ketchupem albo pietruszką. 



Od redakcji: Przypominamy, że każdy z Was może zostać dziennikarzem obywatelskim serwisu MM Moje Miasto! Zachęcamy Was do zamieszczania artykułów oraz zdjęć z ciekawych wydarzeń i imprez. Piszcie też o tym, co Wam się podoba, a co Wam przeszkadza w naszym mieście. Spróbujcie swych sił w roli reporterów obywatelskich MM-ki! Pokażcie innym to, co dzieje się wokół Was. Pokażcie, czym żyje miasto.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto