Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sałatka z daglezją? Kompot z sosny? Jasne! W "Dzikiej kuchni" na bydgoskiej "Lemarze" [zdjęcia]

k@s
Na bydgoskiej "Lemarze" jak zawsze ciekawie i zajmująco. Tym razem w czwartkowe popołudnie odbył się warsztat pt. "Dzikie nowalijki – atomowa bomba energetyczna". Warsztaty prowadziła dr Krystyna Stepczyńską-Szymczak, od wielu lat zajmująca się i pasjonująca botaniką oraz ekologią.

W programie warsztatów przewidziano poznawanie - włącznie ze smakowaniem - różnych rodzajów iglaków oraz leśnych nowalijek, na stole pojawił się m.in. wrotycz, podagrycznik, czosnaczek zwyczajny. Uczestnicy warsztatów dowiedzieli, jakie te rośliny posiadają właściwości i jak można je wykorzystać w domowej kuchni.

W warsztatowym menu znalazły się:
1. koktajl rewitalizujący z zielska,
2. sałatka przedwiośnia z dodatkiem chwastów i młodych pączków,
3. zupa krem z podagrycznika i gwiazdnicy,
4. napar z sosny z imbirem.

Samo zdrowie!

od 7 lat
Wideo

21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto