W programie warsztatów przewidziano poznawanie - włącznie ze smakowaniem - różnych rodzajów iglaków oraz leśnych nowalijek, na stole pojawił się m.in. wrotycz, podagrycznik, czosnaczek zwyczajny. Uczestnicy warsztatów dowiedzieli, jakie te rośliny posiadają właściwości i jak można je wykorzystać w domowej kuchni.
W warsztatowym menu znalazły się:
1. koktajl rewitalizujący z zielska,
2. sałatka przedwiośnia z dodatkiem chwastów i młodych pączków,
3. zupa krem z podagrycznika i gwiazdnicy,
4. napar z sosny z imbirem.
Samo zdrowie!
21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?