Sałatka z daglezją? Kompot z sosny? Jasne! W "Dzikiej kuchni" na bydgoskiej "Lemarze" [zdjęcia]

Na bydgoskiej "Lemarze" jak zawsze ciekawie i zajmująco. Tym razem w czwartkowe popołudnie odbył się warsztat pt. "Dzikie nowalijki – atomowa bomba energetyczna". Warsztaty prowadziła dr Krystyna Stepczyńską-Szymczak, od wielu lat zajmująca się i pasjonująca botaniką oraz ekologią.

W programie warsztatów przewidziano poznawanie - włącznie ze smakowaniem - różnych rodzajów iglaków oraz leśnych nowalijek, na stole pojawił się m.in. wrotycz, podagrycznik, czosnaczek zwyczajny. Uczestnicy warsztatów dowiedzieli, jakie te rośliny posiadają właściwości i jak można je wykorzystać w domowej kuchni.

W warsztatowym menu znalazły się:
1. koktajl rewitalizujący z zielska,
2. sałatka przedwiośnia z dodatkiem chwastów i młodych pączków,
3. zupa krem z podagrycznika i gwiazdnicy,
4. napar z sosny z imbirem.

Samo zdrowie!

k@s

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Więcej na temat:
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3