Na bydgoskiej "Lemarze" jak zawsze ciekawie i zajmująco. Tym razem w czwartkowe popołudnie odbył się warsztat pt. "Dzikie nowalijki – atomowa bomba energetyczna". Warsztaty prowadziła dr Krystyna Stepczyńską-Szymczak, od wielu lat zajmująca się i pasjonująca botaniką oraz ekologią.

W programie warsztatów przewidziano poznawanie - włącznie ze smakowaniem - różnych rodzajów iglaków oraz leśnych nowalijek, na stole pojawił się m.in. wrotycz, podagrycznik, czosnaczek zwyczajny. Uczestnicy warsztatów dowiedzieli, jakie te rośliny posiadają właściwości i jak można je wykorzystać w domowej kuchni.

W warsztatowym menu znalazły się:
1. koktajl rewitalizujący z zielska,
2. sałatka przedwiośnia z dodatkiem chwastów i młodych pączków,
3. zupa krem z podagrycznika i gwiazdnicy,
4. napar z sosny z imbirem.

Samo zdrowie!

Wiadomości

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!