Składniki na muffinki:
| Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Napełnić papilotki lub formę do muffinek do połowy. Piec w temp. 170 stopni przez ok. 20-22 min. (Przepis na ok. 14 babeczek). |
Składniki na krem:
| Serek miksować stopniowo dodając cukier puder. Na końcu można dodać barwnik spożywczy. Gotowy krem nałożyć do rękawa cukierniczego i dekorować ostudzone muffinki. Można ozdobić kolorową posypką, wiórkami kokosowymi lub posiekaną czekoladą. Przechowywać w lodówce. |
Wideo
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera