Składniki: |
Biała kiełbasa lub wędzonka,
kawałki świeżego chrzanu,
kawałek twarogu,
biały barszcz lub żurek z torebki (lepiej zakwas),
2 - 3 jaja (najlepiej kacze),
szklanka śmietany.
reklama
Wykonanie: |
Ugotować białą kiełbasę, (nakłuć skórkę żeby nie popękała). Dodać kawałki chrzanu i twaróg. Dodać zakwas. Gotować. Jaja ubić ze śmietaną i powoli wlewać do przestudzonego barszczu (w gorącym się zetną!). Doprawić do smaku.
Przed podaniem podgrzać, ale nie dopuścić do zagotowania. Na świąteczne śniadanie podajemy taki barszcz z kawałkami święconki.
Od redakcji: Przypominamy, że każdy z Was może zostać dziennikarzem obywatelskim serwisu MM Moje Miasto! Zachęcamy Was do zamieszczania artykułów oraz nadsyłania zdjęć z ciekawych wydarzeń i imprez. Piszcie też o tym, co Wam się podoba, a co Wam przeszkadza w naszym mieście. Spróbujcie swych sił w roli reporterów obywatelskich MM-ki! Pokażcie innym to, co dzieje się wokół Was. Pokażcie, czym żyje miasto.
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?