Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wielkanocne potrawy: barszcz biały

Marta Czarnecka
Marta Czarnecka
Gotowany przeważnie na białej kiełbasie stanowi obowiązkowe danie w wielkanocnym jadłospisie.

Składniki:

Biała kiełbasa lub wędzonka,
kawałki świeżego chrzanu,
kawałek twarogu,
biały barszcz lub żurek z torebki (lepiej zakwas),
2 - 3 jaja (najlepiej kacze),
szklanka śmietany.
reklama

Wykonanie:

Ugotować białą kiełbasę, (nakłuć skórkę żeby nie popękała). Dodać kawałki chrzanu i twaróg. Dodać zakwas. Gotować. Jaja ubić ze śmietaną i powoli wlewać do przestudzonego barszczu (w gorącym się zetną!). Doprawić do smaku.

Przed podaniem podgrzać, ale nie dopuścić do zagotowania. Na świąteczne śniadanie podajemy taki barszcz z kawałkami święconki.


Od redakcji: Przypominamy, że każdy z Was może zostać dziennikarzem obywatelskim serwisu MM Moje Miasto! Zachęcamy Was do zamieszczania artykułów oraz nadsyłania zdjęć z ciekawych wydarzeń i imprez. Piszcie też o tym, co Wam się podoba, a co Wam przeszkadza w naszym mieście. Spróbujcie swych sił w roli reporterów obywatelskich MM-ki! Pokażcie innym to, co dzieje się wokół Was. Pokażcie, czym żyje miasto.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto