Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dwa dni spotkań z wyjątkowymi ludźmi, inspirujących dyskusji...
fot. Filip Kowalkowski

7. edycja bydgoskiego festiwalu Podróżnicy za nami! [zdjęcia]

Dwa dni spotkań z wyjątkowymi ludźmi, inspirujących dyskusji i barwnych opowieści z podróży. Jedyny taki festiwal w Bydgoszczy trwał w piątek i sobotę w Akademickiej Przestrzeni Kulturalnej przy WSG. Tradycyjnie festiwalowi towarzyszyło rozdanie podróżniczych nagród - Halików, które są przyznawane za najciekawsze wyprawy, akcje czy projekty podróżnicze. W tym roku pierwsze miejsce przypadło Emilowi Wittowi za wyprawę "Na tratwie przez peruwiańską puszczę", drugie Maciejowi Sodkiewiczowi za projekt "W krainie łowców wielorybów", natomiast trzecie zajął Michał Kozok za podróż przez "Amerykę Południową siłami natury". Ten ostatni przejechał kontynent czasem mając do dyspozycji taczkę, innym razem np... wózek sklepowy. Imprezie towarzyszyły również wydarzenia specjalne. Jednym z nich była premiera książki Mirosława Wlekłego "Tu byłem. Tony Halik". Innym z kolei wystawa zdjęć autorstwa Marcina Dobasa, fotografa Natonial Geigraphic Polska, podróżnika, ratownika górskiego, pilota wycieczek, który opowiedział o pracy fotografa od kuchni.

Pogoda na dzień (23.04.2017) | KUJAWSKO-POMORSKIE źródło: TVN Meteo/x-news

Zobacz również

Park kieszonkowy przy hajnowskim "Polaku". Warto tu zajrzeć i przysiąść wśród zieleni

Park kieszonkowy przy hajnowskim "Polaku". Warto tu zajrzeć i przysiąść wśród zieleni

Coraz bliżej matury. Kiedy pierwsze egzaminy?

Coraz bliżej matury. Kiedy pierwsze egzaminy?

Polecamy

Przegląd prasy z Bydgoszczy w kwietniu

Przegląd prasy z Bydgoszczy w kwietniu

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie