Już 27 i 28 lutego w Zielonych Arkadach mistrzowie sztuki kulinarnej zapraszają bydgoszczan na wyjątkowe show. W sobotę w laboratorium molekularnych inspiracji zagości Anna Starmach - absolwentka słynnej paryskiej szkoły kucharskiej Le Cordon Bleu, autorka książek kulinarnych oraz jurorka polskiej edycji Master Chef i Master Chef Junior.
Natomiast w niedzielę swoją charyzmą oraz wirtuozerią smaków porwie widzów Dariusz Kuźniak - Finalista I edycji programu Top Chef, Sous Chef dwóch edycji Hell's Kitchen oraz prowadzący program Crazy Chef Cooking.
Strefa molekularnego gotowania będzie tętnić kulinarnymi inspiracjami przez cały weekend w godz.: 13.00 – 18.00. Udział we wszystkich warsztatach będzie bezpłatny.
Wydarzenie będzie doskonałą okazją do smakowania, zgadywania oraz odkrywania nowych smaków. To również szansa na udział w niecodziennym show, gdyż kuchnia molekularna to nie tylko niezapomniane walory smakowe, ale również spektakularne widowisko, którego nie można przegapić.
Poza weekendowym show, w dniach 25-26 lutego, Zielone Arkady zorganizują Akademię Kulinarną - dwudniowe warsztaty, w których wezmą udział uczniowie bydgoskich gimnazjów. Uczestnicy poznają zaskakujące zastosowanie ciekłego azotu w kuchni.
***
Wideo: Pogoda na dzień + 2 kolejne dni (25-27.02.2015) | POLSKA
Źródło: TVN Meteo Active/x-news
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?