Jak co roku, wydarzenie współtworzyć będą regionalni wytwórcy i rękodzielnicy. Na stoisku przygotowanym przez członkinie Kół Gospodyń Wiejskich z gminy Jeżewo będzie można zaopatrzyć się w potrawy świąteczne, przetwory oraz wielokrotnie nagradzane, lokalne specjały. Na kiermaszu pojawią się także: potrawy z gęsiny z Ekoagroturystyki Pachtówko z Gzina, miody z Kurzejewa, domowej roboty wędliny, sery, ryby, a także stroiki i dekoracje na stół bożonarodzeniowy.
W programie: tworzenia ozdób świątecznych, rzeźbienia w drewnie - w wykonaniu Stefana Glazy, oraz kulinarny na bazie tradycyjnych produktów regionalnych, podczas którego ceniony szef kuchni Tomasz Welter zdradzi, jak ciekawie i skutecznie łączyć w kuchni nowoczesność z tradycją.
Spotkanie odbędzie się w sobotę 12 grudnia, godz. 11.00-16.00 w Akademickiej Przestrzeni Kulturalnej WSG, ul. Królowej Jadwigi 14. Wstęp wolny.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?