Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Paweł Stawicki miał 26 lat, kiedy został szefem kuchni...
fot. Tomasz Czachorowski

Bydgoscy restauratorzy z sukcesami. Scoria okrzyknięta najlepszym debiutem, Ogród Smaków karmi gości targów Expo 2020 w Dubaju

Paweł Stawicki miał 26 lat, kiedy został szefem kuchni restauracji Mercato w hotelu Hilton Gdańsk. Odbył staże w renomowanych lokalach mogących poszczycić się gwizdkami Michelin: Maaemo w Oslo, The Greenhouse w Londynie, RAW w Taipei, Atelier Amaro w Warszawie. Pochodzi z Kujaw i Pomorza, kształcił się w Grudziądzu. Po 14 latach pracy w Gdańsku (przerywanej okresami zbierania doświadczeń za granicą), przeniósł się do Bydgoszczy. Trwa dopracowywanie do perfekcji projektu pod nazwą Scoria, ale zespołowi marzy się, by tworzyć kolejne restauracje.

Zobacz również

Wilki na terenie gminy Somonino? Nie wpadać w panikę, zachować ostrożność!

Wilki na terenie gminy Somonino? Nie wpadać w panikę, zachować ostrożność!

Krzysztof Lijewski: Było widać ogień w oczach, zawodnicy gryźli parkiet

Krzysztof Lijewski: Było widać ogień w oczach, zawodnicy gryźli parkiet

Polecamy

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie