Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Punkt mniej (12/20 pkt.) i tym samym jedną czapkę przyznano...
fot. Dariusz Bloch

Bydgoskie restauracje w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau na rok 2020 [zdjęcia]

Punkt mniej (12/20 pkt.) i tym samym jedną czapkę przyznano restauracji Villa Calvados (ul. Piotra Skargi 3), która na inspektorze Żółtego Przewodnika zrobiła wrażenie, zarówno pod względem klasycznie i gustownie urządzonego wnętrza zabytkowej wilii, znajdującej się przy ogrodzie, jak i „dzieł sztuki” na talerzu. Potrawy szefa kuchni Grzegorza Parczewskiego„wyglądają pięknie nie tylko na zdjęciach” (zdobiących ściany restauracji), „cieszą oko i podniebienie” - przyznaje ekspert Gault&Millau Polska, dodając, że w karcie trunków nie brakuje i tego, od którego zaczerpnięto nazwę eleganckiej restauracji. Natomiast tatar jest wskazany jako najlepszy wśród przystawek.

Zobacz również

Jak wyglądała Wielkanoc 150 lat temu? Prezentujemy wielkanocne tradycje Wielkopolski

Jak wyglądała Wielkanoc 150 lat temu? Prezentujemy wielkanocne tradycje Wielkopolski

Zderzenie ciężarówek w Wąchocku. Były utrudnienia

Zderzenie ciężarówek w Wąchocku. Były utrudnienia

Polecamy

Zaskakujący komunikat w Messengerze o ustawieniu kodu PIN. O co chodzi?

Zaskakujący komunikat w Messengerze o ustawieniu kodu PIN. O co chodzi?

Jaka lektura będzie na egzaminie ósmoklasisty? Nauczyciele wskazują na te tytuły

Jaka lektura będzie na egzaminie ósmoklasisty? Nauczyciele wskazują na te tytuły

Policja ostrzega. Nie daj się okraść przed świętami

Policja ostrzega. Nie daj się okraść przed świętami