Posiłek spożywany kilka godzin przed treningiem powinien zawierać zarówno tłuszcze, jak i węglowodany i białka. Wartość kaloryczna nie powinna przekraczać 300–400 kcal. Przykładem posiłku przedtreningowego jest baton musli z małym jogurtem lub warzywa i porcja hummusu z chudą wędliną lub mięsem. Nie warto zjadać brokułów lub roślin strączkowych, które wywołają dyskomfort w jelitach. Kiedy zostało ci jedyne 15–30 minut do treningu, sięgnij po przekąskę: rodzynki bądź kilka krakersów. Nie wybieraj się na trening głodna, ponieważ twoje ciało potrzebuje sporo energii.
Kadra Polski w futsalu trenuje w Mielcu
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?