MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 2 jabłka, 200 ml mleka, 1 jajko, szklanka mąki...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Desery z jabłkami. Zobacz najlepsze przepisy na wykorzystanie jabłek, zamiast szarlotki - są proste i szybkie

Racuchy

Składniki: 2 jabłka, 200 ml mleka, 1 jajko, szklanka mąki pszennej, łyżka cukru wanilinowego, łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, tłuszcz do smażenia
Wykonanie: mąkę przesiewamy, dodajemy cukier wanilinowy, cukier oraz sodę oczyszczoną, następnie mleko i jajko. Mieszamy. Obrane jabłka kroimy na plasterki lub półplasterki. Wkładamy je do ciasta. Na rozgrzany tłuszcz wlewamy około łyżkę ciasta i po 3 kawałki jabłek na 1 racucha. Smażymy każdą stronę około 1,5 minuty na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem lub dżemem.

Zobacz również

Ta kultowa płyta ma już 30 lat - WIDEO

Ta kultowa płyta ma już 30 lat - WIDEO

King Szczecin wygrał pierwszy finał z Treflem. Wielkie emocje w Sopocie

King Szczecin wygrał pierwszy finał z Treflem. Wielkie emocje w Sopocie

Polecamy

Oferta sieci handlowych na Dzień Dziecka. Same hity w gazetkach

Oferta sieci handlowych na Dzień Dziecka. Same hity w gazetkach

Boże Ciało tańsze od majówki. Ile zapłacimy za jedną noc w hotelu?

Boże Ciało tańsze od majówki. Ile zapłacimy za jedną noc w hotelu?

Chcesz zostać wolontariuszem? Sprawdź, na czym to polega i gdzie szukać ofert

Chcesz zostać wolontariuszem? Sprawdź, na czym to polega i gdzie szukać ofert