Na miejscu skorzystamy z porad dietetyczki i obejrzymy pokaz kulinarny (12:00) połączony z degustacją o nazwie "Post bez mięsa i udręki". Przyrządzeniem śledzia zajmie się Piotr Lenart. Frymark w Mózgu (ul. Parkowa 2) potrwa od 11:00 do 15:00. Wstęp jest bezpłatny.
Jednym z elementów spotkania będą bezpłatne konsultacje oraz porady dietetyczne. Udzieli ich Monika Gackowska, dietetyka klinicznego i sportowego, dietocoacha z Poradni Żywieniowo-Dietetycznej DietoStrefa w Bydgoszczy. Organizator, czyli Świat Bab zaprasza do zapisów: 696 906 759.
- Warto zabrać ze sobą wytłoczki na jajka i torby na zakupy i przyjść jak najwcześniej (podczas ostatniego Frymarku niektórym wystawcom skończył się towar) - uprzedza Kasia Fik ze Świata Bab.
Jakie produkty znajdziemy?
- chleby pieczone na zakwasie - wędliny - soki i syropy - przetwory z warzyw i owoców - przetwory mleczne z krowiego mleka - sery i twarogi z mleka koziego - warzywa | - domowe wypieki - jaja ekologiczne – lepiej zabierzcie wytłoczki - ekologiczna kapusta i ogórki kiszone - świeże zioła i przyprawy (werbena, rozmaryn, liść laurowy) - oleje tłoczone na zimno – duży wybór - niebanalne rękodzieło: szyte, malowane, szydełkowane - kosmetyki naturalne |
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?