Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Frymark bydgoski z pokazem i degustacją. Spróbuj regionalnych produktów

MM Bydgoszcz
MM Bydgoszcz
sxc.hu
Chleby pieczone na zakwasie, twarogi z koziego mleka, przetwory, soki i domowe wypieki - to część z produktów regionalnych i ekologicznych, jakie znajdziemy w niedzielę w klubie Mózg.

Na miejscu skorzystamy z porad dietetyczki i obejrzymy pokaz kulinarny (12:00) połączony z degustacją o nazwie "Post bez mięsa i udręki". Przyrządzeniem śledzia zajmie się Piotr Lenart. Frymark w Mózgu (ul. Parkowa 2) potrwa od 11:00 do 15:00. Wstęp jest bezpłatny.

Jednym z elementów spotkania będą bezpłatne konsultacje oraz porady dietetyczne. Udzieli ich Monika Gackowska, dietetyka klinicznego i sportowego, dietocoacha z Poradni Żywieniowo-Dietetycznej DietoStrefa w Bydgoszczy. Organizator, czyli Świat Bab zaprasza do zapisów: 696 906 759.

- Warto zabrać ze sobą wytłoczki na jajka i torby na zakupy i przyjść jak najwcześniej (podczas ostatniego Frymarku niektórym wystawcom skończył się towar) - uprzedza Kasia Fik ze Świata Bab.

Jakie produkty znajdziemy?

- chleby pieczone na zakwasie
- wędliny
- soki i syropy
- przetwory z warzyw i owoców
- przetwory mleczne z krowiego mleka
- sery i twarogi z mleka koziego
- warzywa

- domowe wypieki
- jaja ekologiczne – lepiej zabierzcie wytłoczki
- ekologiczna kapusta i ogórki kiszone
- świeże zioła i przyprawy (werbena, rozmaryn, liść laurowy)
- oleje tłoczone na zimno – duży wybór
- niebanalne rękodzieło: szyte, malowane, szydełkowane
- kosmetyki naturalne
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto