4 z 39
Poprzednie
Następne
Kulinarne warsztaty w Bydgoszczy. Smaczne i zdrowe gotowanie w Kuchni Agaty [zdjęcia, wideo]
Pstrąg zapiekany z maślaną kruszonką:Składniki na kruszonkę: Bułka pszenna – 4-6 szt, natka pietruszki - pęczek, czosnek – 3 ząbki, roztopione masło OSM Czarnków – ok. 5 łyżek, sól, pieprz. Przygotowanie: Bułkę pokój w ok. 3 cm kostkę, zmiksuj w malakserze na „kruszonkę”. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem, posiekaną natką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Ma mieć formę okruchów. Przygotowanie ryby: Pstrąga (bez skóry) przypraw z obu stron solą i pieprzem, ułóż w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu ułóż warstwę kruszonki. Piecz ok. 10 minut w temp. 200°C, aż wierzch ładnie się zarumieni.