Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 39
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pstrąg zapiekany z maślaną kruszonką:
Składniki na...
fot. k@s

Kulinarne warsztaty w Bydgoszczy. Smaczne i zdrowe gotowanie w Kuchni Agaty [zdjęcia, wideo]

Pstrąg zapiekany z maślaną kruszonką:Składniki na kruszonkę: Bułka pszenna – 4-6 szt, natka pietruszki - pęczek, czosnek – 3 ząbki, roztopione masło OSM Czarnków – ok. 5 łyżek, sól, pieprz. Przygotowanie: Bułkę pokój w ok. 3 cm kostkę, zmiksuj w malakserze na „kruszonkę”. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem, posiekaną natką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Ma mieć formę okruchów. Przygotowanie ryby: Pstrąga (bez skóry) przypraw z obu stron solą i pieprzem, ułóż w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu ułóż warstwę kruszonki. Piecz ok. 10 minut w temp. 200°C, aż wierzch ładnie się zarumieni.

Zobacz również

Pierwsza sesja Rady Gminy Sławno. Zaprzysiężenie radnych i wójta. Zdjęcia, wideo

Pierwsza sesja Rady Gminy Sławno. Zaprzysiężenie radnych i wójta. Zdjęcia, wideo

„Transformacja dla przyszłości”. Trzy dni debat w Katowicach o przyszłości świata

„Transformacja dla przyszłości”. Trzy dni debat w Katowicach o przyszłości świata

Polecamy

Letnie podróże za bezcen? Jeszcze masz szansę! Trwają promocje na bilety lotnicze

Letnie podróże za bezcen? Jeszcze masz szansę! Trwają promocje na bilety lotnicze

Odinstaluj League of Legends! Klient gry zagraża twojemu bezpieczeństwu

Odinstaluj League of Legends! Klient gry zagraża twojemu bezpieczeństwu

Hulajnoga elektryczna. Jakie dokumenty są potrzebne, aby nią jeździć?

Hulajnoga elektryczna. Jakie dokumenty są potrzebne, aby nią jeździć?