MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy....
fot. 123rf/yelenayemchuk

Majonez i musztarda na święta. Jak robią je na wsi? Zobacz przepisy gospodyń wiejskich. Ten smak pokocha twoja rodzina

Jak przygotować domową musztardę?

Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy. Uciera się je lub mieli, a następnie zaparza, aby nabrały objętości. Kolejnym etapem jest łączenie z resztą składników, czyli octem, wodą i wybranymi przyprawami. Niektórzy dodają też chrzan lub miód.

Zobacz również

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Szwajcaria - Włochy NA ŻYWO. Helweci wyeliminują obrońców tytułu? Gdzie oglądać?

Szwajcaria - Włochy NA ŻYWO. Helweci wyeliminują obrońców tytułu? Gdzie oglądać?

Polecamy

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Historia jak z filmu...Miss Polski była związana z gangsterem

Historia jak z filmu...Miss Polski była związana z gangsterem