Przez żołądek do serca. Tak bydgoskie firmy karmią pracowników. Pycha! [lista, menu]
Przez żołądek do serca. Tak bydgoskie firmy karmią pracowników [lista, menu]
EXIMO PROJECT Kulinarną propozycję dla załogi ma również spółka z branży informatycznej, Eximo Project w Bydgoszczy. - W tym sezonie pojawił się u nas stojak z owocami (na zdjęciu - red.), to służy owocnej pracy - nie ma wątpliwości Maciej Ligus, specjalista ds. PR w Eximo. - Nasi pracownicy dostają także świeżo tłoczone soki. Tradycją jest, że raz w miesiącu, w czwartki, pracownicy jedzą wspólne, zdrowe posiłki. - Firma zamawia je w bydgoskich restauracjach, ale to nie są dania typu fast food, a pełnowartościowe - zapewnia Ligus. Dowodem na to są dania z przykładowego menu, m.in. filet z dorsza z warzywami na parze-brokuły, kalafior, marchewka oprószone sezamem z czarnym ryżem; spaghetti z cukinią, bakłażanem i pieczarkami z sosem pomidorowym oprószone parmezanem; królik w jogurcie, na dzikim ryżu, z buraczkiem i kozim serem czy meksykańskie burrito (tortilla z farszem z czerwonek fasoli, papryki i kukurydzy podana z papryczkami jalapeno i jogurtem naturalnym).