Odkrycie było dziełem przypadku - tak stwierdził dr Piotr Rytlewski. Ja osobiście bardzo lubię kawę i to w różnej postaci i wiem jak zbawienny wpływ ma na ludzki organizm ten wspaniały napój, pod warunkiem, że spożywamy go z umiarem. Okazało się, że aby zwiększyć żywotność danego materiału wystarczy, by trunek ten stanowił znikomą część jego składu - twierdzą bydgoscy uczeni.
Odkrycie zostało zgłoszone do procedury patentowej. Jeżeli zostałoby przyjęte, to osobiście byłbym tym faktem cholernie zaskoczony. Najbardziej zdziwił mnie fakt, że do tego cudownego wynalazku według bydgoskich uczonych najbardziej nadaje się kawa - UWAGA - Nescafe oraz mieszanka arabiki i robusty. Ja osobiście zadaję pytanie tym bydgoskim geniuszom: ile dostali w łapę, by promować właśnie ten gatunek kawy? Zaznaczam, że to unikalne odkrycie zostało opublikowane w amerykańskim Journal of Applied Polymer Science, a w zamian za to Bydgoska Uczelnia dostanie niemałe dotacje na kolejne bzdurne badania. Jestem z zawodu chemikiem i nie posiadam dyplomu naukowca, ale wiem, że ten wspaniały trunek zbawiennie działa na ludzki organizm i z moich badań wynika, że jedna mocna bez cukru i po pięciu minutach sikanie murowane, czy to już ktoś opatentował? Niektóre skróty informacyjne pochodzą od redakcji"Angory"
Zbigniew Ziółkowski
Zagłosuj na ulubioną kawę
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?