Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Tak było na rodzinnym spływie kajakowym w Lipnie. Zobaczcie zdjęcia!

NOWE
Tak było na rodzinnym spływie kajakowym w Lipnie. Zobaczcie zdjęcia!

„Śladami kobiet po gołuchowskim zamku”

NOWE
„Śladami kobiet po gołuchowskim zamku”

Polecamy

Prawie 10 tys. zł za metr kwadratowy. Nowy raport na temat cen mieszkań w Bydgoszczy

Prawie 10 tys. zł za metr kwadratowy. Nowy raport na temat cen mieszkań w Bydgoszczy

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?

Chleb do żurku. Rarytas, który wzmacnia smak zupy. Jak upiec go w domu?