Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Spotkanie "Bliski Wschód – Wyprawy Jacka Słowaka" w kieleckim "Zameczku"

Spotkanie "Bliski Wschód – Wyprawy Jacka Słowaka" w kieleckim "Zameczku"

W Stalowej Woli odbył się Wojewódzki Finał o Puchar Tymbarku [ZDJĘCIA]

W Stalowej Woli odbył się Wojewódzki Finał o Puchar Tymbarku [ZDJĘCIA]

Polecamy

Zachwycające Gorges du Verdon, czyli europejski Wielki Kanion

Zachwycające Gorges du Verdon, czyli europejski Wielki Kanion

Domowa konfitura z rabarbaru. Jest tak dobra, że można się uzależnić

Domowa konfitura z rabarbaru. Jest tak dobra, że można się uzależnić

Utrudnienia na Górzyskowie - zamknięte ulice, zmiany w trasach autobusów

Utrudnienia na Górzyskowie - zamknięte ulice, zmiany w trasach autobusów