W Japonii, w przeciwieństwie do większości krajów Azji, używa się oszczędnie przypraw, dążąc raczej do uzyskania harmonii i delikatności, zrównoważenia smaków i aromatów. Tak więc jedzenie posiłków w Japonii nie jest zwykłym zaspokojeniem głodu, ale rytuałem
Restauracja Hana Sushi
Niepowtarzalna Dusza Japonii wita nas, gdy wstępujemy w progi naszej restauracji. Interesujący i oryginalny wystrój wnętrza, w którym wciąż żywy wydaje się Kraj kwitnącej wiśni, bogactwo smaku, przemiła obsługa zadowolą nawet najwybredniejsze gusta.
Zobacz naszą wizytówkę
Z niekłamaną chlubą, otwieramy na oścież dla Państwa ,nasze kulinarne drzwi.
Sushi to sztuka
Przyrządzanie sushi pozornie wydaje się łatwe. Ryż, sos, kawałek ryby, jakieś warzywa i zwijanie w rulon. Ale tak naprawdę, żeby potrawa posiadała swą wyjątkowość, trzeba poznać tajniki jej przyrządzania. Najważniejszy jest zakwaszony w marynacie ryż. Każdy kucharz przyrządzający sushi ma swój przepis i nikomu go nie zdradza. Moda na sushi , to nader pożyteczny kulinarny snobizm. W szerokim aspekcie, służy przede wszystkim zdrowiu. Jadłospis , obfituje w korzystne dla zdrowia składniki. Statystyki wykazują, że zjawisko nadwagi w Japonii , jest znikome, wręcz nieznane.
Przysłowie japońskie mówi: "Jeśli chcesz być szczęśliwy przez godzinę, upij się. Jeśli chcesz zaznać szczęścia przez 3 dni, ożeń się. Jeśli chcesz mieć szczęście przez całe życie, jedz codziennie ryż".
Odwiedź naszą stronę: www.hanasushi.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?