Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie...
fot. Photo Mix/pixabay.com

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kiełbasa

Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie żurku. Jednak trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że jest to produkt przetworzony zawierający spore ilości konserwantów i wzmacniaczy smaku. Poza tym kiełbasa robiona jest z czerwonego mięsa, które Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała za czynnik rakotwórczy. Zawiera też duże ilości soli, której nie powinny w nadmiarze stosować osoby chorujące na nadciśnienie.

Należy więc spożywać jej jak najmniej. Wybierając natomiast kiełbasę do żurku lepiej przeczytać jej skład, powinien on być jak najkrótszy i nie zawierać substancji chemicznych takich jak glutaminian monosodowy czy azotyn sodu. Warto również kupować produkty od sprawdzonych, lokalnych producentów.

Zobacz również

Drugi mecz ćwierćfinałowy nie dla Śląska. Stal doprowadziła do wyrównania

Drugi mecz ćwierćfinałowy nie dla Śląska. Stal doprowadziła do wyrównania

Najciekawsze promocje lalek Barbie. Którą wybrać?

Najciekawsze promocje lalek Barbie. Którą wybrać?

Polecamy

Gotujesz tak ryż albo kaszę? Jak najszybciej przestań! Trujesz siebie i swoją rodzinę

Gotujesz tak ryż albo kaszę? Jak najszybciej przestań! Trujesz siebie i swoją rodzinę

Prawnik krytykuje słowa nauczycielki. „Najgłupsza rzecz jaką usłyszałem”

Prawnik krytykuje słowa nauczycielki. „Najgłupsza rzecz jaką usłyszałem”

Ta wyspa co pół roku znajduje się w innym państwie. Jak to możliwe?

Ta wyspa co pół roku znajduje się w innym państwie. Jak to możliwe?