MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Producenci do produkcji parówek wykorzystują najczęściej...
fot. wikipedia

To dzieje się z organizmem, gdy codziennie jesz parówki. Kto musi z nich zrezygnować?

Narażasz się na rozwój miażdżycy i niewydolności serca

Producenci do produkcji parówek wykorzystują najczęściej mięso niskiej jakości, bogate w kwasy tłuszczowe. Ludzki organizm sam wytwarza takie kwasy, więc dostarczanie ich z żywnością prowadzi do ich przedawkowania. To z kolei prowadzi do wzrostu poziomu złego cholesterolu (LDL) w organizmie, zmian miażdżycowych, zwiększa ryzyko wystąpienia choroby niedokrwiennej serca i zawału.

>>>

Zobacz również

Otylia Jędrzejczak szkoliła młodych adeptów pływania na Podkarpaciu

Otylia Jędrzejczak szkoliła młodych adeptów pływania na Podkarpaciu

Budzenie Sienkiewki 2024 w Kielcach. W centrum miasta pokazali tajniki karate

Budzenie Sienkiewki 2024 w Kielcach. W centrum miasta pokazali tajniki karate

Polecamy

Jestem fanką Destiny 2 i nowy zwiastun mnie zaniepokoił. Dlaczego?

Jestem fanką Destiny 2 i nowy zwiastun mnie zaniepokoił. Dlaczego?

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Nie bój się błędów. Niezwykła akcja Fundacji Szkoła z Klasą

Nie bój się błędów. Niezwykła akcja Fundacji Szkoła z Klasą