Frymark odbywa się cyklicznie - co dwa tygodnie jest okazja do tego, by degustować i kupić ekologiczne mięso, miód, pieczywo i przetwory mleczne. Produkty można nabyć bezpośrednio od dostawców, dzięki czemu ceny są bardziej przystępne, bo pozbawione marży.
Na pierwszym sierpniowym Frymarku nie zabrakło domowej roboty ciast (tarta z cukinią cieszyła się ogromnym zainteresowaniem), chleba z różnych mąk oraz serów. Z łatwością można było nabyć też, z reguły mało dostępne w marketach, wegetariańskie pasty oraz różne odmiany miodu. Atrakcje Fymarku to nie tylko możliwość nabycia zdrowej żywności: to również okazja, by dowiedzieć się czegoś na jej temat od wystawców.
JARMARK EKOLANDIA - ZDJĘCIA
Jednym z nich był Jan Rudewicz, który zachwalał właściwości pierzgi. Ten naturalny pyłek kwiatowy działa wielokierunkowo, wzmacniając organizm i przywracając jego prawidłowe funkcjonowanie. - Kiedy pierzga oczyści organizm, zaczyna działać na narząd, który w naszym ciele działa najsłabiej - mówi wystawca. -Pierzga ma wiele właściwości, dzięki którym można wyleczyć wiele schorzeń.
Kolejny Frymark już 17 sierpnia w godzinach od 11:00 do 15:00.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?