Czytaj też: » II Bydgoska Syreniada już w sobotę |
- Kulinarni odkrywcy i wirtuozi, idący z duchem aktualnej gastronomicznej mody smaku oraz prezentacji dań nazywani są często Trendy Chefs. Stąd nazwa naszego konkursu - mówią organizatorzy imprezy - Aleksandra Sowa, współwłaścicielka Cukierni Sowa i Rafał Godziemski, szef kuchni hotelu Słoneczny Młyn. - Naszym celem jest odkrywanie, poznawanie i podkreślanie nowych talentów i osobowości kulinarnych.
Sobotni konkurs rozpocznie się o godz. 9.
W trakcie zmagań mistrzów kuchni, wśród których będą reprezentanci szwedzkich, angielskich, niemieckich i irlandzkich restauracji, odbędą się też liczne pokazy.
Zaprezentuje się m.in. francuska szkoła Le Cordon Bleu, Akademia Kuchni Molekularnej Jeana Bosa, Euro-Toques International - Kucharska Wspólnota Europejska, której przewodniczy Wolfgang Menge.
Grzegorz Parczewski, bydgoszczanin, zdobywca "Oscara Kulinarnego”, a także rekordów Guinessa, przedstawi "art plate”, czyli najnowsze trendy prezentacji dań, a barmani klubu Soda - sferyczne drinki.
Nie zabraknie też wypieków (Piekarnia Szwajcarska InterEuropol) oraz słodkości (Cukiernia Sowa). Atrakcji będzie znacznie więcej...
Zobacz też: | |||
Marsz ku pamięci Żołnierzy Wyklętych | Park Akademicki w Fordonie | Komornicka. Biografia pozorna - premiera | Rewitalizacja szlaku wodnego E40 |
Dołącz do MMBydgoszcz.pli napisz artykuł! Poinformuj nas, co się dzieje w mieście. Pochwal się swoimi zdjęciami, komentuj wpisy i załóż własnego bloga! | |||
» dodaj artykuł | » dodaj zdjęcia | » dodaj wydarzenie | » dodaj wpis do bloga |
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?