Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Uroczyste zakończenie roku klas maturalnych ze szkoły w Skalbmierzu [ZDJĘCIA]

NOWE
Uroczyste zakończenie roku klas maturalnych ze szkoły w Skalbmierzu [ZDJĘCIA]

Nowe murale na kieleckich osiedlach, Postacie z bajek i...zdrowy styl życia [ZDJĘCIA]

Nowe murale na kieleckich osiedlach, Postacie z bajek i...zdrowy styl życia [ZDJĘCIA]

Polecamy

Zmiany w głogowskim szpitalu. Zarząd złożył rezygnację. Wybrano już nowego prezesa

Zmiany w głogowskim szpitalu. Zarząd złożył rezygnację. Wybrano już nowego prezesa

Majówka 2024 w Grudziądzu i okolicach. Koncerty, imprezy, atrakcje na długi weekend

Majówka 2024 w Grudziądzu i okolicach. Koncerty, imprezy, atrakcje na długi weekend

Henryk Bąk o Pucharze Tymbarku: Brałem udział w czymś wyjątkowym...

Henryk Bąk o Pucharze Tymbarku: Brałem udział w czymś wyjątkowym...