5 z 11
Poprzednie
Następne
Bydgoskie restauracje w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau na rok 2020 [zdjęcia]
Za sensację można uznać fakt, że czapką kucharską nie oznaczono Restauracji Sowa przy ul. Mostowej 4 (do wyróżnienia zabrakło zaledwie 0,5 punktu!), mimo że oceniający inspektor podkreśla, iż lokal oferuje „bogactwo kuchni europejskiej”, a „kuchnia wegańska ma osobną stronę w karcie”. Oczywiście, szczególną uwagę ekspert G&M zwrócił na desery, które są przecież wizytówką Sowy: „piękne i elegancko podane powodują zawrót głowy i są dowodem najwyższego kunsztu cukierniczego”. Taka opinia nie dziwi, wszak to w bydgoskiej cukierni Sowa pracuje aktualna mistrzyni świata w dekorowaniu tortów, Jowita Woszczyńska! Choć Restauracji Sowa nie ma w drukowanym przewodniku, to z notą 10,5 pkt. jest ona oczywiście opisana w aplikacji G&M.