Na jarmarku Wyrobów Regionalnych królują rozmaite sery i pieczywo - m.in. przenno-żytnie, razowe na miodzie, razowe z otrębami czy z pięciu ziaren. Fafernuchy - ciasto chlebowe z marchewką i miodem, czy pajdę chleba ze smalcem, można zjeść na miejscu.
Godne uwagi jest też piwo - tradycyjne, mętne, niefiltrowane i niepasteryzowane, korzenne, na miodzie, a także piwa klasyczne.
Zobacz też:
- Wiosenny Długi Jarmark na Długiej
- Jarmark Świętojański
- Jarmark Wyrobów Regionalnych przy Drukarni [foto]
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?