MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zdarza się, że z obiadu czy większej kolacji zostają resztki...
fot. unsplash.com

Odgrzewanie produktów następnego dniach - tego nie odgrzewaj! Mogą być szkodliwe - tego nie można odgrzewać

Zdarza się, że z obiadu czy większej kolacji zostają resztki - pakujemy je do pojemników i zostawiamy w lodówce na następny dzień. W ten sposób chcemy oszczędzić.

Jednak jest grupa produktów, które gdy raz zostaną ugotowane, nie powinny być poddawane obróbce termicznej po raz kolejny. Te produkty po odgrzaniu są niesmaczne, ale przede wszystkim tracą wartości odżywcze, a nawet mogą być trujące, gdyż podczas podgrzewania wytwarzają się szkodliwe dla zdrowia związki chemiczne. Można się po prostu zatruć.

Jakie to produkty? Czego nie należy podgrzewać po raz kolejny? Sprawdź >>

Zobacz również

Wielki Dzień Pszczoły na Wadowickim Rynku już w ten weekend

NOWE
Wielki Dzień Pszczoły na Wadowickim Rynku już w ten weekend

Podwójny sukces studentki uczelni w Oświęcimiu

NOWE
Podwójny sukces studentki uczelni w Oświęcimiu

Polecamy

Terminarz i obsada 32. kolejki 3 ligi, grupa 2 [24-16 maja 2024]

Terminarz i obsada 32. kolejki 3 ligi, grupa 2 [24-16 maja 2024]

Jak świętować Dzień Matki 2024 w Bydgoszczy? Oto nasze propozycje

Jak świętować Dzień Matki 2024 w Bydgoszczy? Oto nasze propozycje

Urzeka kwiatową słodyczą i delikatnością. Odmładza, zwalcza infekcje i goi rany

Urzeka kwiatową słodyczą i delikatnością. Odmładza, zwalcza infekcje i goi rany