MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Buraki...
fot. unsplash.com

Odgrzewanie produktów następnego dniach - tego nie odgrzewaj! Mogą być szkodliwe - tego nie można odgrzewać

Buraki
Buraki mają wysokie stężenie azotanów. Azotany są nieszkodliwe, ale po kontakcie z tlenem mogą przekształcić się w azotyny, a następnie w nitrozoaminy, które są już rakotwórcze. Dodatkowo azotyny powodują, że czerwone krwinki nie są w stanie wiązać tlenu.

Zobacz również

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna

Poważny wypadek niedaleko Konina. Mężczyzna reanimowany

Poważny wypadek niedaleko Konina. Mężczyzna reanimowany

Polecamy

Terminarz i obsada meczów 3, 4 i 5 ligi kujawsko-pomorskiej [18-19 maja 2024]

NOWE
Terminarz i obsada meczów 3, 4 i 5 ligi kujawsko-pomorskiej [18-19 maja 2024]

Zderzenie dwóch samochodów i rowerzysty na bydgoskich Bartodziejach - mamy zdjęcia

Zderzenie dwóch samochodów i rowerzysty na bydgoskich Bartodziejach - mamy zdjęcia

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii