Przez żołądek do serca. Tak bydgoskie firmy karmią pracowników. Pycha! [lista, menu]
Przez żołądek do serca. Tak bydgoskie firmy karmią pracowników [lista, menu]
FROSTA BYDGOSZCZ Z kolei Frosta, znany producent mrożonek rybnych, w swoim bydgoskim zakładzie, otworzyła typową stołówkę dla pracowników. Działa od listopada zeszłego roku. - Jest czynna przez cały tydzień, w godz. 8:00 - 18.00. Serwuje obiady w cenie 5 zł, a resztę kosztów pokrywa firma - informuje Aleksandra Wysocka, marketing manager w firmie Frosta. - W skład zestawu obiadowego wchodzi zupa, drugie danie oraz napój. Menu jest zróżnicowane i zmienia się codziennie. Pracownicy mogą wybierać między potrawami mięsnymi, jarskimi, a także sięgać po propozycje dietetyczne. Szczególnie z myślą o osobach rozpoczynających zmianę od godziny 06:00, stołówka Forsty oferuje śniadania, m.in. na ciepło, co pozwala zjeść solidny posiłek, który doda im energii do pracy na cały dzień. W ciągu dnia, na terenie kantyny pracownicy mogą spożywać również własne posiłki. Istnieje także możliwość zakupienia obiadów na wynos. W tej stołówce cyklicznie organizowane są również akcje typu „live cooking”, podczas których zatrudnieni mają okazję spróbować ciekawych potraw, np. burgerów czy dań kuchni azjatyckiej, przygotowywanych na miejscu przez kucharza.