Takie są najlepsze przepisy na ciasto z truskawkami. Szybko bez pieczenia lub na biszkopcie z kremem
Ciasto z truskawkami i galaretką
Po wystudzeniu biszkoptu, możemy działać dalej. Przecinamy nasz biszkopt, jeśli jest na tyle wysoki i przekładamy np. dżemem albo masą kajmakową. Cienką warstwą dobrze jest przesmarować także wierzch, żeby nie wsiąkła w biszkopt galaretka, która tu trafi. Na górze układamy truskawki, szczelnie na brzegach, żeby galaretka nie wypłynęła. Na owocach rozlewamy tężejącą galaretkę. Po jej zastygnięciu ciasto jest gotowe. Biszkopt jest świetną bazą ciast i tortów. A gdyby podać ciasto z musem? Inna możliwość, to zblendowanie truskawek i wymieszanie ich z wystudzoną galaretką, wcześniej rozpuszczoną w połowie zalecanej wody. Pamiętajmy, że biszkopt musi być w wyższej formie, która utrzyma nasz mus truskawkowy w swoim miejscu, zanim zupełnie stężeje w lodówce.