Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kulinarne warsztaty w Bydgoszczy. Smaczne i zdrowe gotowanie w Kuchni Agaty [zdjęcia, wideo]

red
W Studio Kulinarnym „Kuchnia Agaty” w Bydgoszczy w czwartek (31 stycznia) odbyły się warsztaty kulinarne. Studio prowadzi Agata Jędraszczak, blogerka kulinarna. Na stołach królowały wielkopolski ser smażony oraz masło extra – oba produkty ze znanej wszystkim mleczarni i wytwórni OSM Czarnków. 

Na kolejnych stronach znajdziecie przepisy na pyszne dania z wykorzystaniem wielkopolskiego sera smażonego i masła extra z Czarnkowa. Życzymy smacznego!
W Studio Kulinarnym „Kuchnia Agaty” w Bydgoszczy w czwartek (31 stycznia) odbyły się warsztaty kulinarne. Studio prowadzi Agata Jędraszczak, blogerka kulinarna. Na stołach królowały wielkopolski ser smażony oraz masło extra – oba produkty ze znanej wszystkim mleczarni i wytwórni OSM Czarnków. Na kolejnych stronach znajdziecie przepisy na pyszne dania z wykorzystaniem wielkopolskiego sera smażonego i masła extra z Czarnkowa. Życzymy smacznego! k@s
W Studio Kulinarnym „Kuchnia Agaty” w Bydgoszczy w czwartek (31 stycznia) odbyły się warsztaty kulinarne. Studio prowadzi Agata Jędraszczak, blogerka kulinarna. Na stołach królowały wielkopolski ser smażony oraz masło extra – oba produkty ze znanej wszystkim mleczarni i wytwórni OSM Czarnków.

Na stronie studia kulinarnego Agaty Jędraszczak czytamy, że gotowanie i spożywanie przygotowanych posiłków to przyjemność i miło spędzony czas. I rzeczywiście, sami mieliśmy okazję się o tym przekonać.
Na warsztatach panowała przemiła, swojska atmosfera. Wśród zaproszonych gości byli przedstawiciele rady nadzorczej, prezesi i pracownicy OSM w Czarnkowie, także hurtownicy, blogerzy kulinarni i przedstawiciele lokalnej prasy. Wszyscy dostali fartuszki, miejsca w kuchni zostały przydzielone i można się było zabrać do pracy - czyli do gotowania. Goście przygotowali - zgodnie ze wskazówkami prowadzącej warsztaty - kilka dań: zupę koperkową z serkiem smażonym z klopsikami oraz z grzankami z masełkiem koperkowym, pstrąga zapiekanego z maślaną kruszonką jako danie główne, duszone pomidorki koktajlowe i ziemniaki zapiekane z masłem i smażonym serem, a na deser - serniczki z sosem truskawkowym.

Na stronie Agaty Jędraszczak możemy przeczytać:

"Wszystkie zajęcia kończą się wspólnym posiłkiem, w trakcie którego degustujemy przygotowane potrawy. To wyjątkowy czas, okazja do spokojnej biesiady przy stole zastawionym pysznymi daniami i długich rozmów na (nie tylko) kulinarne tematy."

Brzmi zachęcająco, prawda?

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów:

W dzisiejszych czasach produkty ekologiczne, wytwarzane w małych zakładach czy wręcz w gospodarstwach, bez konserwantów, sztucznych dodatków wracają do łask. Coraz większa rzesza konsumentów szuka produktów nie tylko tanich, ale także bardzo dobrych jakościowo.

Wszystkie potrawy przyrządzone podczas warsztatów przygotowywane były na bazie dwóch produktów: wielkopolskiego sera smażonego i masła extra z Czarnkowa. Te produkty spełniają najwyższe wymagania jakościowe i zadowolą podniebienie nawet największego smakosza.
Wielkopolski Ser Smażony objęty jest unijnym systemem „Chronione Oznaczenie Geograficzne”, zaś Masło Ekstra z Czarnkowa ma znak „Jakość Tradycja”, są to wyjątkowe produkty regionalne OSM Czarnków z Wielkopolski.

Wielkopolski Ser Smażony z Czarnkowa powstaje z najwyższej jakości mleka i wyrabiany jest w tradycyjnym procesie gliwienia, czyli zmienia się pod wpływem drobnoustrojów w mazistą masę o charakterystycznym zapachu - przez co w niektórych domach nazywany jest też gliwiakiem.

Zofia Just, Wiceprezes Zarządu Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Czarnkowie:

"Wielkopolski Ser Smażony to jeden z najbardziej rozpoznawalnych produktów regionu, który gości na naszych stołach od wielu pokoleń. Tradycyjny proces wytwarzania oraz unikalny smak zostały docenione nie tylko przez konsumentów, ale także przez Komisję Europejską, która zakwalifikowała go do kategorii „Chronione Oznaczenie Geograficzne”

Z kolei Masło Ekstra z Czarnkowa zostało uhonorowane znakiem „Jakość Tradycja”. Znak ten otrzymują produkty żywnościowe wysokiej jakości, tradycyjne, posiadające co najmniej 50-letnią historię wytwarzania.

"Znak „Jakość Tradycja” potwierdza, że nasz produkt odróżnia się od innych należących do tej samej kategorii. Podkreśla to wyjątkową jakość Masła Ekstra, co daje konsumentom pewność, że wybierają najlepszy towar na polskim rynku"

– dodaje Zofia Just.

Masło to jest źródłem cennych składników odżywczych, m.in. kwasów tłuszczowych, jest bogate w przeciwutleniacze, w tym: witaminy A i E oraz łatwo przyswajalne białko i wapń.

Na kolejnych stronach galerii znajdziecie przepisy na pyszne dania z wykorzystaniem wielkopolskiego sera smażonego i masła extra z Czarnkowa. Życzymy smacznego!

Zapraszamy do obejrzenia wideo z warsztatów:

Agata Jędraszczak jest autorką bloga kulinarnego „Kuchnia Agaty”. Z wykształcenia jest prawnikiem, ale to właśnie w kuchni odnalazła swoje powołanie i od 2009 roku spełnia się również w roli blogerki. W 2013 roku wydana została jej książka kucharska „Dieta Agaty”. Ponadto prowadzi programy na kanale kuchnia+ (Dieta Agaty, ImprezuJemy) i gościnnie gotuje w studio Dzień Dobry TVN.
Więcej znajdziecie na http://kuchniaagaty.pl/warsztaty-kulinarne

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto