5 z 9
Poprzednie
Następne
Kulinarny konkurs bydgoskiego UTP na dania z komosą ryżową rozstrzygnięty. Zobacz zwycięskie przepisy!
2. Papryka faszerowana komosą ryżową i mięsem mielonym, zapiekana z mozzarelląSposób przygotowania - Komosę ugotować według instrukcji na opakowaniu. - Cebulę pokroić w kostkę, czosnek zetrzeć i podsmażać na wcześniej rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju rzepakowego. - Do zrumienionej cebuli i czosnku dodajemy mięso mielone i dokładnie smażymy. - Kiedy mięso jest już podsmażone, dodajemy ugotowaną, przepłukaną i odsączoną komosę ryżową i mieszamy. - Po dokładnym wymieszaniu, dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego oraz przyprawy. - Papryki myjemy, stawiamy pionowo na desce i tniemy w poprzek, tak aby uzyskać kapelusze. - Wydrążamy gniazda nasienne i oczyszczamy.