4 z 9
Poprzednie
Następne
Kulinarny konkurs bydgoskiego UTP na dania z komosą ryżową rozstrzygnięty. Zobacz zwycięskie przepisy!
2. Papryka faszerowana komosą ryżową i mięsem mielonym, zapiekana z mozzarellą Autorką potrawy, która może sprawdzić się jako obiad, lunch czy kolacja, jest Marta Konczyńska Potrzebne składniki: papryka czerwona - 4 sztuki, chude mięso mielone z szynki -250 g, komosa ryżowa - 100 g, cebula - 1 średnia sztuka, czosnek - 2 ząbki, przecier pomidorowy - 2 łyżki, mozzarella - 1 kulka, olej rzepakowy - 2 łyżki, przyprawy: sól, pieprz - do smaku, pieprz cayenne - chilli - szczypta, oregano - 1 łyżeczka plus do posypania, natka pietruszki suszona - pół łyżeczki, czosnek granulowany - 1/3 łyżeczki, papryka słodka - 1/2 łyżeczki, przyprawa do mięsa mielonego - 1/4 łyżeczki.