- Ciasto
Składniki:
| Wykonanie: W gorącej wodzie rozpuścić cukier, margarynę, kakao, i cukier waniliowy. Masę gotować 10 min. na małym ogniu. Po ostudzeniu dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać na gładko. Dodać ubitą z białek pianę i bakalie, delikatnie przemieszać łyżką. Piec 40 min. w temperaturze 200 stopni C. |
- Polewa
Ciasto najlepiej smakuje polane biało-czarną czekoladową polewą. Wierzch równo smarujemy ciemną masą, z białej robimy szlaczek.
Źródło: Przepis na murzynka - MM Kraków
Od redakcji: Przypominamy, że każdy z Was może zostać dziennikarzem obywatelskim serwisu MM Moje Miasto! Zachęcamy Was do zamieszczania artykułów oraz zdjęć z ciekawych wydarzeń i imprez. Piszcie też o tym, co Wam się podoba, a co Wam przeszkadza w naszym mieście. Spróbujcie swych sił w roli reporterów obywatelskich MM-ki! Pokażcie innym to, co dzieje się wokół Was. Pokażcie, czym żyje miasto.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?