Zamiast kupowania wyrobów popularnych koncernów, od czasu do czasu samodzielnie warzą piwo. W niedzielne popołudnie, w niedawno otwartym klubie Prolog 9, można było zgłębić tajniki przygotowywania tego płynu.
Proces warzenia piwa rozpoczął się o 12:00 i trwał aż do wieczora. Przez ten czas można było zapoznać się z poszczególnymi procesami tworzenia piwa z bliska obserwując prace piwowarów domowych. Nie zabrakło pytań i komentarzy zgromadzonych gości. Efektem działań było uważone piwo Irish Red Ale.
Osoby uczestniczące w warzeniu,będą miały pierwszeństwo do degustacji uwarzonego piwa w momencie rozlewu, co nastąpi kilka tygodni po uwarzeniu.
Wideo
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!