W dzisiejszych czasach, na świecie, niemalże normą stało się stosowanie nauki do modyfikowanie roślin, zwierząt czy produktów spożywczych z nich wytwarzanych.
Niedawno, nieopodal Bydgoszczy - w Janiej Górze odbyło się święto chleba, który wypiekany był w tradycyjnym piecu chlebowym, jednak niebawem taki sposób wytwarzania chleba może przejść do historii.
Naukowcy pracują w laboratoriach nad nową formułą wypiekania chleba a także nad nowym przepisem.
Powstaje nowa receptura, która pozwoli wypiekać chleb z mąki pszenżytniej. Należy wspomnieć, że Polska znajduje się w czołówce producentów tego zboża. Może warto bliżej przyjrzeć się tym badaniom.
Musimy sobie także zadać pytanie czy nauka powinna zajmować się pieczywem...
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?