Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jak chleb to tylko z laboratorium!

Łukasz Cieślakowski
Łukasz Cieślakowski
sxc.hu
Ostatnio coraz częściej spotykamy się z genetycznie modyfikowanymi organizmami (GMO). Współcześnie w wiele rzeczy ingeruje nauka aby nam się lepiej żyło. Gdzie znajdują się granice nauki? Co jeszcze możemy poprawić w laboratorium?

W dzisiejszych czasach, na świecie, niemalże normą stało się stosowanie nauki do modyfikowanie roślin, zwierząt czy produktów spożywczych z nich wytwarzanych.

Niedawno, nieopodal Bydgoszczy - w Janiej Górze odbyło się święto chleba, który wypiekany był w tradycyjnym piecu chlebowym, jednak niebawem taki sposób wytwarzania chleba może przejść do historii.

Naukowcy pracują w laboratoriach nad nową formułą wypiekania chleba a także nad nowym przepisem.

Powstaje nowa receptura, która pozwoli wypiekać chleb z mąki pszenżytniej. Należy wspomnieć, że Polska znajduje się w czołówce producentów tego zboża. Może warto bliżej przyjrzeć się tym badaniom.

Musimy sobie także zadać pytanie czy nauka powinna zajmować się pieczywem...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto