18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

28 października: IX Ogólnopolskie Potyczki Kulinarne

(gaz)
Zwycięzców wyłoni profesjonalne Jury, w skład którego wchodzą szefowie znanych polskich restauracji.Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi wieczorem tego samego dnia w Pałacu Ostromecko, o godz.20.00 podczas Gali Diner - wstęp tylko na zaproszenia. Prezydent Miasta ufundował statuetkę, którą wręczy podczas Gali zwycięzcy konkursu.

W zawodach uczestniczyło szesnastu kucharzy pracujących na co dzień w lokalach gastronomicznych z całej Polski.

Tematem tegorocznych "Potyczek Kulinarnych" było przygotowanie dania głównego z wylosowanego produktu -polędwicy wołowej, udźca z sarny, sandacza lub łososia norweskiego.

Z nadesłanych zgłoszeń organizator wytypował 16-stu uczestników startujących w IX Kujawsko-Pomorskich Potyczkach Kulinarnych:

Uczestnicy:

Michał Szcześniak - Le Meridien Bristol Warszawa
Daniel Twardo - Hotel & Restaurant & Browar Trzy Korony Puławy
Radosław Hnatyszyn - Restauracja Godding Sopot
Robert Kudliński - Regionalne Warzelnie Piwa Bydgoszcz
Arkadiusz Korzeń - Hotel Hebenda w Budzyniu woj. wielkopolskie
Sławomir Miotk - Lisewski Dwór Lisewo 1
Piotr Armatowski - Karczma Rzym Pawłówek 6
Łukasz Lewandowski - Restauracja Malinowy Ogród Gdańsk
Ariel Świstak- the Barista Espresso Bar and Bakery Warszawa
Przemysław Łatka - City Hotel w Bydgoszczy
Paweł Murawski - Hotel Leda SPA Kołobrzeg
Łukasz Fulara - Villa Sedan Sopot
Tomasz Niestatek - Gościniec Soplica
Wojciech Konikowski - Ośrodek Spa&Ski Poniwiec w Ustroniu
Jakub Ignyś - Hotel Zamek Lubliniec
Krzysztof Sikora- "Kopalnia Soli" Wieliczka

Program imprezy:

09:00 Spotkanie uczestników konkursu z Jury losowanie i odprawa
10:00 Prezentacja produktów: Iglotex/Adam Makowski
10.30 Prezentacja produktów: Kikkoman - Tabasco - sos sojowy w twojej kuchni - rekomenduje Dariusz Gwiazda
11.00 Live Cooking: Farm Frites/Bartłomiej Zwierzycki Unilever Foodsolutions/Tomek Kutka - sosy na każdą okazję
11.30 Live Cooking: Fanex/Grzegorz Januszewski - kuchnia meksykańska Taco, Bonduelle/Krzysztof Zilski - warzywne nowości
12.00 Prezentacja produktów: Saga - papierowa rewolucja w kuchni, Rudopal/Albert Adamczewski - Doni dall’Italia - linia gotowych dań włoskich
13.00 Prezentacja ODZIEŻY DLA GASTRONOMII: Cheman/Szymon Rogoziński
13.30 Prezentacja produktów: Makro
14.00 Live Cooking: Prymat/Andrzej Szymborski - przyprawy, które inspirują kucharzy
14.30 Prezentacja produktów: Swedeponic - ziołowy zawrót głowy

Między programami odbywały się:
Prezentacja: Piekarnia Szwajcarska
Prezentacja: Świeże pieczywo Lantmännen Unibake
Degustacja: Biernacki - mięsa na twoim stole
Degustacja: prawdziwy smak kawy: Jacek Trytko z Commercio Polska
Degustacja: Grupa Maspex Wadowice - Tymbark, Lubella
Prezentacja: Energy 2000
oraz Show motoryzacyjne i pokaz rycerski.

W trakcie trwania konkursu IX Ogólnopolskich Potyczek Kulinarnych odbywającego się pod namiotem na Wyspie Młyńskiej,wszyscy chętni mogli zwiedzać stoiska, przypatrywać się zmaganiom uczestników konkursu oraz wziąć udział w szeregu degustacji.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto