Konkurs na Wasz najlepszy artykuł!
Dwudziestego siódmego lipca, na ulicy długiej, mieszkańcy miasta mogli posmakować specjałów pochodzących z kuchni kanadyjskiej. I patrząc na zadowolone miny osób, które skusiły się na ten poczęstunek, widać było, że smakowało.
Na stole znalazła się między innymi sałatka z dzikiego ryżu, co prawda nie zam przepisu akurat ta taką jaka była serwowana, ale zaproponuję Wam coś podobnego.
SKŁADNIKI:
200 g dzikiego ryżu,
4 jajka ugotowane na twardo,
100 g selera naciowego,
50 g zielonej papryki,
50 g cebuli,
100 g pomidorów,
100 g ogórków,
200 ml majonezu,
1 łyżka musztardy gruboziarnistej,
sól, pieprz do smaku.
SPOSÓB WYKONANIA:
Ugotować ryż do miękkości. Odcedzić, przepłukać zimną wodą, dodać trochę oleju i podsuszyć w lekko ciepłym piekarniku. Pokroić jajka, pomidory i ogórki w dużą kostkę, seler naciowy na cienkie plasterki, a paprykę i cebule posiekać. Wymieszać majonez z musztardą i solą. Dodać wszystko do ryżu i wymieszać . Podawać na liściu sałaty.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?