Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kanadyjskie śniadanie na Długiej

Łukasz Cieślakowski
Łukasz Cieślakowski
Łukasz Cieślakowski
W sobotę rano na ulicy długiej mogliśmy skosztować przysmaków, jakie serwowane są w kuchni kanadyjskiej. Było wybornie!


Konkurs na Wasz najlepszy artykuł!


Dwudziestego siódmego lipca, na ulicy długiej, mieszkańcy miasta mogli posmakować specjałów pochodzących z kuchni kanadyjskiej. I patrząc na zadowolone miny osób, które skusiły się na ten poczęstunek, widać było, że smakowało.

Na stole znalazła się między innymi sałatka z dzikiego ryżu, co prawda nie zam przepisu akurat ta taką jaka była serwowana, ale zaproponuję Wam coś podobnego.

SKŁADNIKI:

200 g dzikiego ryżu,
4 jajka ugotowane na twardo,
100 g selera naciowego,
50 g zielonej papryki,
50 g cebuli,
100 g pomidorów,
100 g ogórków,
200 ml majonezu,
1 łyżka musztardy gruboziarnistej,
sól, pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA:

Ugotować ryż do miękkości. Odcedzić, przepłukać zimną wodą, dodać trochę oleju i podsuszyć w lekko ciepłym piekarniku. Pokroić jajka, pomidory i ogórki w dużą kostkę, seler naciowy na cienkie plasterki, a paprykę i cebule posiekać. Wymieszać majonez z musztardą i solą. Dodać wszystko do ryżu i wymieszać . Podawać na liściu sałaty.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto